Maaike van der Stelt

coach voor kind, jongeren en ouders

Helpt bij het (her)ontdekken van wie jij bent

Hi, Ik ben Maaike! Samen ontdekken we wat er nodig is om jouw doel te bereiken. Alles wat je nodig hebt is inzet en een goede coach.

Mijn verhaal

Ik ben opgegroeid op een boerderij. Voelde mij erg thuis in de natuur en bij de dieren. Als kind was ik verlegen, had ik een eigen wil en wilde ik alles zo graag goed doen. Ik kon enorm piekeren, was onzeker en perfectionistisch. Aan de buitenkant was de onzekerheid niet snel op te merken. Ik was erg goed in het opzetten van een masker, maar wat was dat ook vermoeiend.

Door de jaren heen heb ik geleerd om te gaan met de onzekerheid die ook nu nog wel eens aanwezig is. Ik kijk er nu namelijk anders naar. Ook het perfectionisme en piekeren heb ik bijna helemaal los kunnen laten. Dit is mij gelukt door oefeningen te doen, mezelf te blijven trainen. Een enorm helpend citaat van omdenken, welke ik regelmatig tegen mezelf zeg. Wil ik graag met je delen:

“Pas als iets niet perfect hoeft, kun je het goed doen.”

Nu woon ik samen met mijn man, dochter en zoon in Assendelft. Ik geniet enorm van dansen en gek doen met onze kinderen, van lezen en leren, van de natuur en tuinieren. Dankzij het moederschap (her)ontdekte ik dat ik echt van waarde wilde zijn. Al snel werd mij duidelijk dat ik vooral een steuntje in de rug wil zijn voor kinderen en hun gezinnen. Dankzij het behalen van mijn kindercoachdiploma aan de academie voor psychodynamica en het blijven volgen van trainingen, kan ik dit nu ook echt doen. Hoe mooi zou het zijn als alle kinderen geloven in zichzelf!

 

Mijn waarden en overtuigingen

Mijn motivatie

Ik wil graag kinderen bijstaan in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, weerbaarbaarder worden en minder piekeren. Wanneer er een goede basis vertrouwen is in zichzelf en ze voor zichzelf durven op te komen, dan kunnen ze dicht bij zichzelf blijven. Groepsdruk en social media heeft dan minder grip en kunnen de kinderen/jongeren evenwichtiger opgroeien.

Mijn overtuiging

Ik geloof dat we de wereld mooier en vriendelijker kunnen maken, wanneer we de jeugd de juiste bagage meegeven. Gun ze de mogelijkheid om zelfvertrouwen te ontwikkelen, om weerbaar te worden, om hun potentieel te ontdekken. Wie zichzelf goed kent, bezit zo veel kracht.

Mijn kernwaarden

  • Zelfkennis
  • Zelfliefde
  • Zelfvertrouwen
  • Zelfrespect
  • Zelfstandigheid
  • Autonomie
  • Evenwaardigheid

Ik ben er voor jou

Ik coach kinderen en jongeren vanaf ongeveer 10 tot 18 jaar. Samen kijken we naar de kwaliteiten die de jongeren al bezit en hoe deze kwaliteiten ingezet kunnen worden in moeilijkere tijden.

Vooral kinderen en jongeren die (meer) zelfvertrouwen, zelfrespect (weerbaarheid) en zelfliefde willen opbouwen kunnen bij mij terecht. Door middel van oefeningen en gesprekken ontdekken de kinderen en jongeren wat er in hen leeft, wat ze nodig hebben om te bereiken wat ze willen en gaan ze die stappen ook écht ondernemen. 

Tevens wil ik tieners die daar behoefte aan hebben begeleiden in de stap naar de middelbare school. Dit is namelijk niet alleen sociaal-emotioneel een grote stap, maar vaak ook in manier van leren. Ik ben géén studiebegeleider, wel kan ik met de ‘IK LEER LEREN’ training in groepsverband, dan wel 1 op 1, helpen in het ontdekken van de best passende leerstijl. Ook kijken we in deze workshop naar thema’s als faalangst, motivatie, concentratie en plannen en organiseren.

Ook ouders kan ik helpen op diverse vlakken. Is er hulp nodig in communiceren met je kind(eren), wil je weten hoe je je kind kunt helpen of maken jullie als ouders ruzie bij een bepaald thema in de opvoeding, omdat jullie het anders zien? Bij deze en andere zaken, kan ik jullie begeleiden.